Ciulama ca la mama acasa

Scris in Februarie 2nd, 2010 de Madalina
Ciulama ca la mama acasa

Ciulama ca la mama acasa

…cred ca nicaieri in lumea asta nu gasesti! Imi amintesc cu placere de momentele petrecute in bucataria din casa parinteasca, mama in fata aragazului, eu, la masa, incercand sa-mi fac temele…ca acolo era caldura mai mare si aromele mai imbietoare. Legatura asta n-o poate desface nici cea mai tare vraja. Intradevar, ciulama cum facea mama mea draga nu am ami mancat altundeva. Sa va explic de ce… Folosea lapte si smantana si nu uita sa adauge de fiecare data ingredientul de baza: dragostea

V-as sugera sa folositi file de piept de pui. Il fierbeti in apa cu sare sau delikat impreuna cu morcovul, ceapa si ardeiul gras. Dupa ce s-au fiert, pieptul de pui si legumele le scoatem pe un platou si le lasam sa se raceasca

Intre timp incepem sa mesterim la ciulama, folosindu-ne de zeama de la fiertura. Uitati cum facem, ca sa nu apara cocoloase. Doua linguri cu varf de faina le punem in cratita cu ulei incins si amestecam in sensul acelor de ceasornic pana cand faina capata o culoare galbuie. Atentie sa nu o ardeti. Incepem sa adaugam, putin cate putin, zeama, continuind sa amestecam cu un tel. Cand incepe sa se ingroase compozitia, punem laptele, amestecam in continuare si apoi turnam un borcan mare de smantana. Condimentam cu sare sau delikat si piper si stingem focul.

Carnea de pui o tocam marunt si o punem in ciulama, amestecam ca sa uniformizam totul si, daca doriti, puteti presara putin patrunjel proaspat tocat marunt

Ciulamaua asta delicioasa se serveste obligatoriu cu mamaliguta calda. S-aveti pofta, dragilor si chef de nebunii, dar…dupa masa!

Ingrediente

  • 500 g file din piept de pui
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 500 g smantana
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri ulei
  • 20 g sare
  • 20 g piper macinat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Serves 4
1 ora

Lasa un comentariu

Website realizat si optimizat SEO de eSEOdesign